ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.1.19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23.1.19

Για μια ακόμα φορά η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έδειξε την άγνοιά της σ’ ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με την ιστορία της πόλης και τους φορείς που συμβάλλουν καθοριστικά στην πολύπλευρη ανάπτυξή της. Αυτήν τη φορά είχε σειρά η αμφισβήτηση του ρόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας! Προφανώς, αγνοούν την επαναχρησιμοποίηση-ανάδειξη των πάλαι ποτέ βιομηχανικών κτηρίων του Βόλου από το ίδρυμα! Προφανώς, δε γνωρίζουν τη μεγάλης σημασίας για την τοπική οικονομία, συνεισφορά των χιλιάδων φοιτητών και φοιτητριών! Εμφανώς, παραγνωρίζουν το επιστημονικό και ακαδημαϊκό κεφάλαιο του Πανεπιστημίου μας! Αλλά το χειρότερο από όλα, είναι ότι όντες Δημοτική Αρχή δε γνωρίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναδεικνύεται στο σημαντικότερο «χρηματοδότη» στην πόλη του Βόλου! Τα επόμενα χρόνια θα λειτουργήσουν νέα τμήματα στο Πανεπιστήμιο και θα γίνουν σημαντικά έργα που θα ενισχύσουν ακαδημαϊκά το Πανεπιστήμιο και οικονομικά την πόλη(για παράδειγμα Κίτρινη Αποθήκη και πρώην Βαμβακουργία).

Που ήταν η Δημοτική Αρχή σε όλα τα μεγάλα project που γίνονται και θα γίνουν στην πόλη μας(Πανεπιστήμιο, ηλεκτροκίνηση, κ.α.); Μάλλον κόβει κορδέλες προεκλογικά, σε έργα που σχεδίασαν προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, μερικά από τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει! Τι έχει να πει; Μάλλον η φράση του επικεφαλής τους για ιδιωτικό πανεπιστήμιο, μειώνοντας παράλληλα τη συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα είπε όλα!

Η απουσία τους ηχηρή και η άγνοιά τους δεδομένη! Εκεί τους έχει οδηγήσει η απομόνωση που οι ίδιοι επέλεξαν με τη χυδαία συμπεριφορά του επικεφαλής τους και την περιθωριοποίηση όποιου είχε διαφορετική προσέγγιση από τη δική του! Αυτήν την απομόνωση επιχειρεί να διαχειριστεί, εκτοξεύοντας πάλι ύβρεις και αφορισμούς. Απαξιώνουν ότι δε συμφωνούν ή δεν καταλαβαίνουν! Το δυστύχημα είναι ότι σε αυτήν την απομόνωση οδηγούν και την ίδια την πόλη!

Αν δε θέλουν ή δε μπορούν, ας κάνουν πίσω! Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιάσονας Αποστολάκης έχει τις θέσεις και τη βούληση να προχωρήσει στις απαραίτητες συνεργίες με τους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το καλό της πόλης! Χωρίς διχασμούς και περιθωριοποίηση, αλλά με διάθεση διαλόγου για το μέλλον του Βόλου!

Μοιραστείτε το!