ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στο Βόλο και κατοικεί στην Αγριά, είναι παντρεμένος με τη Μυρτώ Ζαφειροπούλου και έχει ένα παιδί.

Σπούδασε Μαθηματικός στο Ε.Κ.Π. Αθηνών.

Μετά τη θητεία του στον Έβρο (Ν. Βύσσα), διορίστηκε στο δημόσιο και δίδαξε σε πολλά σχολεία της Μαγνησίας. Από το 2005 ως και το 2017 υπηρέτησε στο ΤΕΕ Αγριάς / ΕΠΑΛ Αγριάς, ενώ τη διετία 2015-2017 ήταν Δ/ντής του ΕΠΑΛ Αγριάς. Το 2013-2014 ήταν αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ Ν. Μαγνησίας και από το 2015 ως σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Παιδείας Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Βόλου. Στο χρονικό διάστημα 1992 – 2005 συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Π. Θεσσαλίας και σε επιστημονικά συνέδρια (2 επιστ. ανακοινώσεις).

Μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2017, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δραστηριότητα ως μέλος της Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας με την «Ανεξάρτητη Παράταξη Καθηγητών». Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και γραμματέας της για μια θητεία.

Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, μέλος του Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού και Πνευματικού Εντευκτηρίου Βόλου, μέλος και γραμματέας του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Βόλου, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου. Επίσης για την περίοδο 2010 – 2014 ήταν μέλος (αναπληρωματικό αρχικά και κανονικό μετά) του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Από το 1986 ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση θέτοντας υποψηφιότητα ως κοινοτικός σύμβουλος στην Αγριά. Πρωτοστάτησε σε κινήματα των κατοίκων της Αγριάς για την αντιμετώπιση του οξύτατου κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής. Το 1999 εκλέχτηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στον νεοσύστατο Δήμο Αγριάς με επικεφαλής τον κ. Στράτο Σωτηρόπουλο (που εκλέχτηκε Δήμαρχος) και για μια τετραετία (1999-2002) ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγριάς. Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Αγριάς και στην επόμενη δημοτική θητεία 2003-2006.

Ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» στις δημοτικές εκλογές του 2010 και στη συνέχεια Ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» της οποίας ήταν συντονιστής μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2018.