ΓΑΝΤΖΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΓΑΝΤΖΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Γεννήθηκα το 1962 στο Βόλο, σπούδασα Ιατρική στο Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσα την ειδικότητα της Παιδιατρικής  στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Από το 1996 επέστρεψα στην πόλη μου, όπου και εργάζομαι ως ιδιώτης παιδίατρος μέχρι σήμερα. Υπήρξα συμβασιούχος γιατρός του ΙΚΑ επί 21 χρόνια και προ πενταετίας απέκτησα τον τίτλο του Ομοιοπαθητικού Ιατρού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικότητα που επίσης εξασκώ. Είμαι παντρεμένη με τον καρδιολόγο Ματθαίο Δραμητινό, διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και αποκτήσαμε μαζί δύο κόρες, από τις οποίες η μία εργάζεται ως σκηνοθέτης και η άλλη σπουδάζει Ιατρική

Η δραστηριοποίησή μου στον τομέα της παιδιατρικής ήταν μια επιλογή με επίκεντρο τον άνθρωπο και το μεγαλύτερο κέρδος στην μακρόχρονη διαδρομή μου στο χώρο η ηθική επιβράβευση τόσο του επαγγελματισμού και της συνέπειας, όσο και της προσήλωσής μου στις ανάγκες των ανθρώπων στα εύκολα και στα δύσκολα που μαζί αντιμετωπίσαμε. Παράλληλα με τη συνδικαλιστική μου δράση και  τη συμμετοχή στον Ιατρικό σύλλογο και στο σύλλογο των ιατρών του ΙΚΑ, αφιερώθηκα, με κάθε ευκαιρία, σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, κυρίως στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Συμμετείχα ιδρυτικά και στήριξα την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου  του συλλόγου μας επί τρία χρόνια. Ακολούθησα την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ειδομένη, για να προσφέρω βοήθεια στους μετανάστες και συνεχίζω να αναζητώ παρόμοιες δράσεις, τις οποίες θεωρώ έμπρακτες μορφές αγάπης και αλληλεγγύης.

Μέσα από τη διαδρομή αυτή καλλιέργησα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν εφαρμογή -περάν του επαγγελματικού χώρου- σε κάθε τομέα της ζωής και αποτελούν εχέγγυα για κοινωνική και πολιτική δραστηριοποίηση και γενικότερη ενασχόληση με τα κοινά. Πολλοί φίλοι και γνωστοί αναγνωρίζουν στο πρόσωπό μου έναν έντιμο, εργατικό, υπομονετικό και δίκαιο άνθρωπο, ικανό να τους εκπροσωπήσει στα δημοτικά δρώμενα.

Έχοντας όλη αυτή την εμπειρία και τη γνώση αποφάσισα να συμμετάσχω στο συνδυασμό “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ”, με τον Ιάσονα Αποστολάκη, καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ένα Δήμο πρότυπο αλληλεγγύης και δίκαιης ανάπτυξης. Στο πρόσωπό του βρήκα έναν ικανό, έμπειρο και συγχρόνως νέο επιστήμονα, δυναμικό, με κοινωνική μόρφωση και προσήλωση στο στόχο.

Γιατί, ”Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της”