Για τον Βόλο που αγαπάμε

Για τον Βόλο που αγαπάμε

Κάθε προεκλογική περίοδος βρίθει από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, από υποσχέσεις και συναισθηματισμούς, από προπαγανδιστικά και κείμενα και εκ του προχείρου σχέδια… Γιατί όμως αυτός να είναι ο κανόνας; Επειδή έτσι συνηθίσαμε; Επειδή δε γίνεται διαφορετικά; Δε πρόκειται να υπακούσω σε αυτά τα ειωθότα. Είμαι βέβαιος πως οι επόμενες βδομάδες θα αποτελέσουν αφετηρία συζήτησης, συνέργειας και προγραμματισμού. Σας καλώ όλους να γίνετε μέρος μιας θετικής αλλαγής για τη καθημερινότητα και το μέλλον του Βόλου.

Αγαπώ με πάθος τη πόλη που μεγάλωσα, επέλεξα να ζω σε αυτή συνειδητά, δεν προσγειώθηκα εδώ προκειμένου να διεκδικήσω οφίκια και αντιμισθίες. Έχω περπατήσει δεκάδες φορές τη παραλία μας και ονειρεύομαι να αναπτυχθεί περαιτέρω ως ελεύθερος χώρος, ως χώρος ναυταθλητικών δραστηριοτήτων και αναψυχής. Έπαιξα χιλιάδες φορές από παιδί στα πάρκα του Βόλου και θέλω να συνεχίσουν να είναι ασφαλή και φιλικά για τους πολίτες, νησίδες πρασίνου και χώροι κοινωνικοποίησης. Συγκινούμαι με το πολιτισμικό μωσαϊκό των ανθρώπων που συνθέτουν το σημερινό Βόλο, τους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας, τους Ποντίους, τους Βλάχους, τους Σαρακατσάνους, τους Καραγκούνηδες, τους Πηλιορείτες, τους Θρακιώτες, οικογένειες που ρίζωσαν στη πόλη, αποτελούν κομμάτι τις ψυχής της. Είμαι ερωτευμένος με τις μυρωδιές του Βόλου, με τα φρέσκα ψάρια στα καΐκια, το φρεσκοψημένο ψωμί, το γρασίδι μετά τη βροχή, το ιώδιο της θάλασσας.

Και ονειρεύομαι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια πόλη που θα προσφέρει τούτες τις εμπειρίες και στα παιδιά και στα εγγόνια μας… Ανήκω σε μια γενιά που την είπανε “χαμένη” οι προφήτες της καταστροφής και απευθύνομαι σε όλες και όλους τους πολίτες λέγοντας: τίποτα δεν είναι χαμένο, μαζί θα χρωματίσουμε τον Βόλο μας.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, πρωτοβουλίες πράσινης διοίκησης και ριζοσπαστικών λύσεων στη διαχείριση των φυσικών πόρων, την ανακύκλωση και την οικονομία. Με Δήμο πρεσβευτή της κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες. Με στρατηγικές συνέργειες και όραμα για το 2040, προγραμματισμό έργων εικοσαετίας και εκμετάλλευση των χρηματοδοτικών ευκαιριών. Με δημοκρατία και θεσμική διαφάνεια. Με ανάδειξη της πόλης σε φάρο πολιτισμού, στήριξη αριστείας στις υπάρχουσες δομές, αναζωογόνηση του ΔΗΠΕΘΕ, του Ωδείου. Με πρωτοβουλίες για τον τουρισμό και τους δώδεκα μήνες του χρόνου και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Με επάνοδο στη κανονικότητα και τη συνεργασία μακριά από το μαύρο που σκέπασε το Βόλο τη τελευταία πενταετία.

Και σε αυτή την υπόθεση δε θα είμαι μόνος, Μαζί θα χρωματίσουμε τη πόλη, Για τον Βόλο που μας αξίζει!

Μοιραστείτε το!