Ιάσονας Αποστολάκης – “Η ΔΕΥΑΜΒ δεν κινδυνεύει από την ΕΡΓΗΛ, αλλά από τον Μπέο”

Ιάσονας Αποστολάκης – “Η ΔΕΥΑΜΒ δεν κινδυνεύει από την ΕΡΓΗΛ, αλλά από τον Μπέο”

Μετά τη νέα κατάσχεση χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ και την απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, κατόπιν πρότασης Μπέου, να κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της δημοτικής Επιχείρησης, πλην του λογαριασμού μισθοδοσίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ιάσονας Αποστολάκης επισημαίνει τα ακόλουθα:

Σήριαλ χωρίς τέλος και με εξέλιξη που διαρκώς επιδεινώνεται έχει καταντήσει η διαμάχη ανάμεσα σε ΔΕΥΑΜΒ και ΕΡΓΗΛ, με τραγικό πρωταγωνιστή την τοπική κοινωνία και σκηνοθέτη τον απερχόμενο Δήμαρχο, ο οποίος με τους απαράδεκτους και επικίνδυνους χειρισμούς του οδηγεί μια κοινωφελή επιχείρηση ανταποδοτικού χαρακτήρα στη διάλυση. Με αφορμή την νέα έφοδο της ΕΡΓΗΛ στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ να σημειώσουμε ότι:
• Όταν ανέλαβε ο απερχόμενος τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε ότι στην ΕΡΓΗΛ το χρέος είναι 9 εκατομμύρια ευρώ και ότι ο ίδιος διαπραγματευόταν να τα κάνει 7 εκατ. ευρώ. Κατάφερε να τα κάνει 11 εκατομμύρια!
• Όταν ανέλαβε ο απερχόμενος τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε ότι η ΕΡΓΗΛ, όσο είναι αυτός δήμαρχος δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν κάνει φτερά 5 εκατομμύρια.
• Όταν ανέλαβε ο απερχόμενος τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, δήλωσε ότι η αγωγή εναντίον της ΕΡΓΗΛ είναι κακή και αυτός θα καταθέσει καλύτερη. Κατέθεσε πράγματι αγωγή με τρία χρόνια καθυστέρηση και η ΔΕΥΑΜΒ έμεινε ακάλυπτη.
• Από την στιγμή που η ΕΡΓΗΛ κατέθεσε το απόγραφο της απαίτησής της τον Ιούνιο του 2015, μέχρι την στιγμή εκτέλεσης της απαίτησης τον Απρίλη του 2018, μεσολάβησε διάστημα 34 μηνών. Ικανοποιητικός χρόνος για την προετοιμασία αντιμετώπισης της κατάστασης. Όμως ο απερχόμενος δεν έκανε τίποτα, εκτός από δηλώσεις ότι η ΕΡΓΗΛ θα πάρει φιλάκια. Τελικά τα φιλάκια του απερχόμενου στοιχίζουν εκατομμύρια στην πόλη και τους πολίτες του Βόλου.

Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της αντίληψης που διακατέχει του απερχόμενο για τη ΔΕΥΑΜΒ και όχι προϊόντα απειρίας και ερασιτεχνισμού. Όλες οι κινήσεις του δείχνουν τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την υποβάθμιση και τη διάλυσή της Επιχείρησης. Η εμμονή του με την λεγόμενη εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, που απέτρεψαν εργαζόμενοι και δημοτικοί σύμβουλοι, θα οδηγούσε στην απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έως και το 2023 από προγράμματα του ΕΣΠΑ, για τον πολύ απλό λόγο ότι για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης δεν επιδοτείται κανείς άλλος φορέας εκτός των ΔΕΥΑ.
Ο απερχόμενος φέρει στο ακέραιο προσωπικά την ευθύνη για την κατάσταση της ΔΕΥΑΜΒ. Από τα παχιά λόγια και τις μεγάλες υποσχέσεις του 2014, για φθηνότερο και καλύτερης ποιότητας νερό, φτάσαμε στο 2019 να έχουμε ως πόλη την πρωτοτυπία να οδηγεί ο Δήμαρχος τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης στη διάλυση. Η διαχείριση της νομικής διαμάχης ΔΕΥΑΜΒ-ΕΡΓΗΛ μόνο σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί και το ασφαλές συμπέρασμα είναι ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν κινδυνεύει από την ΕΡΓΗΛ, αλλά από τον Μπέο.

Η ΔΕΥΑΜΒ είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο στην πόλη μας. Πολλά από τα έργα, που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, όπως ο βιολογικός, ήταν αποτελέσματα της ύπαρξής της. Η υπονόμευσή της αποτελεί χτύπημα στο κεκτημένο της διασφάλισης της ποιότητας ζωής, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν. Και αυτό το κέρδος για την πόλη είναι προϊόν των πιο παραγωγικών Δημοτικών Αρχών μέχρι σήμερα. Για εμάς δεν υπάρχουν σωτήρες, αλλά λύση των προβλημάτων μέσα από διάλογο, διαβούλευση και δημοκρατικές αποφάσεις που τόσο έχουν λείψει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μοιραστείτε το!