Οικονομίδης Δημήτριος

ΟΙΚΟΝΙΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1955. Αποφοίτησα από το δεύτερο γυμνάσιο Αρένων Βόλου το 1973.

Εισήχθηκα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Σχολή των Μηχανολόγων Ναυπηγών από όπου αποφοίτησα το 1978. Μετά την στρατιωτική θητεία, εργάσθηκα για μικρό διάστημα στην Αθήνα στη  ναυτιλιακή εταιρεία Γλαύκη και μετά επέστρεψα στο Βόλο. Εργάσθηκα για έξη χρόνια σαν προϊστάμενος Παραγωγής Καλωδίων Ισχύος στη Βιομηχανία Καλωδίων Χανδρής.

Η εταιρεία υπήρξε μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα με εξαγωγική κατεύθυνση. Από το 1988 εργάσθηκα στην ΔΕΥΑΜΒ. Η εταιρεία η οποία αποτελεί την κορωνίδα των δημοτικών επιχειρήσεων γιγαντώθηκε από την ίδρυσή της το 1980 μέχρι σήμερα.

Αρχικά παρείχε υπηρεσίες Ύδρευσης μιας περιοχής που περιλαμβάνει τον Βόλο, την Νέα Ιωνία και την τότε κοινότητα Διμηνίου. Σήμερα εξυπηρετεί ολόκληρο το καλλικρατικό Δήμο Βόλο, από Μικροθήβες μέχρι Δράκεια και από Βόλο μέχρι Χάνια.

Παρέχει δε στην υπηρεσίες Ύδρευσης, Αποχέτευσης με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων στο μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων, έχει δε επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως η παραγωγή ενέργειας με μικρό Υδροηλεκτρικό Σταθμό.  Τα τελευταία χρόνια υπηρέτησα ως Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, ως το 2015, που συνταξιοδοτήθηκα.

Η πολυετής εργασία στη ΔΕΥΑΜΒ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω σε βάθος τα προβλήματά της, και τις αιτίες που την έχουν φέρει στην σημερινή δύσκολη κατάσταση. Μετά την συνταξιοδότησή του τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι σε θέματα αλληλεγγύης στην Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Μαγνησίας.

Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.