ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

Κοκκινάκη Φωτεινή

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ στην Ν. Ιωνία Βόλου Είμαι κόρη του Δημήτρη Κοκκινάκη  με καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες και της Χαρουλας Κοκκινάκη Λιολιου από την Κερασιά Πηλίου. Έχω μια κόρη στην Τρίτη Λυκείου. Είμαι απόφοιτη του Τ.Ε.Ι.( Τεχνολογικό Επαγγελματικό Ίδρυμα ) Λάρισας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πολιτικών– Έργων Υποδομής .

Από το 1998 έως 2019 εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας Τεχνικό γραφείο Μελετών – κατασκευών δημόσιων και ιδιωτικών έργων.  Από το 2018 έως σήμερα είμαι παράλληλα τεχνικός σύμβουλος στην Ε.Ε.ΤΑ.Α.α.ε. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) Μιλώ Αγγλικά.

Το 2002 εκλέχτηκα πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας και το 2010 εκλέχτηκα για δεύτερη φορά στον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου .

Το 2002-2006  ορίστηκα αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Μ.ΚΑ (Δημοτική Επιχείρηση Μελετών & Κατασκευών) του Δήμου,

Την ίδια περίοδο ορίστηκα μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου του Κέντρου Παιδιού και μέλος του Πολιτιστικού οργανισμού.

Το 2004-2006 ορίστηκα Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του  τότε Δήμου Ν. Ιωνίας και αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Π.Υ. (Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Παρέμβασης & Υγείας).

Διετέλεσα πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ν. Ιωνίας από το 2002 έως το 2006.

Ήμουν ιδρυτικό μέλος της Μ.Κ.Ο. « HOME START» Βόλου –Ν. Ιωνίας.

Από το 2006 έως 2010 ήμουν μέλος στο Δ.Σ της ΕΚΠΟΛ (Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού)  και μέλος του Κα.Πα (Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων Παραμελημένων Ατόμων Ν. Μαγνησίας).

Το 2011 έως το 2012 ορίστηκα Πρόεδρος της επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και Μέλος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τον Φεβρουάριο του 2011 έως 2012  ορίστηκα εκπρόσωπος του Δ. Βόλου στην Επιτροπή Αξιολόγησης των δικαιούχων καλλιεργητών επί εκμισθωμένων εκτάσεων της πρώην Λίμνης Κάρλας.

Από τον Μάρτιο του 2011 έως το 2012 ορίστηκα μέλος ως εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου της Ανώνυμης Εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο “ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ Α.Ε.” που σκοπό της είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του Κεντρικού Πηλίου και της Ευρύτερης Περιοχής.

Από τον 2014 μέχρι και σήμερα είμαι δημοτική σύμβουλος Βόλου στην αντιπολίτευση και ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής κίνησης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ»

Είμαι μέλος του  συλλόγου Μικρασιατών «ΙΩΝΕΣ».