ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 

ΙΑΤΡΟΣ – ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκα στην Ελάτη Άρτας το 1952 και εκεί τελείωσα το Δημοτικό Σχολείο. Tο 1969 αποφοίτησα το 6τάξιο Γυμνάσιο και την ίδια χρονιά πέτυχα στην Ιατρική Σχολή Αθήνας απ’ όπου αποφοίτησα το 1976.

Στα χρόνια της δικτατορίας που συνέπεσαν με τα Φοιτητικά μου χρόνια ανέπτυξα πλούσια αντιδικτατορική δράση μέσα από τις γραμμές της Αντι-ΕΦΕΕ αρχικά και στη συνέχεια της ΚΝΕ.

Ειδικεύτηκα στη χειρουργική στο Δημοτικό Νοσοκομείο Αθήνας.

Παντρεμένος με την Αννα Κυριακίδου, διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου. Αποκτήσαμε δύο κόρες.

Το 1985 εγκατασταθήκαμε στο Βόλο, διορισμένοι στο Γενικό  Νοσοκομείο με την επιθυμία να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το  νεοσύστατο τότε ΕΣΥ.

Όλα τα χρόνια, από τον καιρό της ειδικότητας, ανέπτυξα πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο των Γιατρών και εκλέχθηκα σε πολλές θέσεις ευθύνης. Τριμελείς επιτροπές, Δ.Σ. Συλλόγων Νοσοκομειακών Γιατρών, στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου ως εκπρόσωπος των Γιατρών και αντιπρόσωπος στον Π.Ι.Σ.

Στις αρχές του 2000 και για δύο συνεχόμενες θητείες εκλέχθηκα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Παράλληλα εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στις Δημ. Εκλογές του 2010 και υπηρέτησα όλη τη θητεία από τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ με πλούσιο έργο, αφού καταφέραμε να εκπονήσουμε μελέτες για αποχέτευση Ιωλκού, Αγριάς, Αγίου Στεφάνου και Αγχιάλου αλλά και της αναβάθμισης του Βιολογικού. Τα περισσότερα δε άρχισαν να υλοποιούνται επί των ημερών μας. Έτσι η ΔΕΥΑΜΒ έγινε ο κύριος μοχλός ανάπτυξης του Δήμου στα πιο δύσκολα χρόνια της 10ετούς κρίσης που περάσαμε.