ΠΑΡΔΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΔΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Γνώρισα τον Βόλο το 1989, φοιτητής τότε στο Βιολογικό της Θεσσαλονίκης, όταν και βούτηξα στον Παγασητικό για να βρούμε που κρύφτηκε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ. Από εκείνη τη στιγμή η ζωή μου συνδέθηκε με την πόλη αυτή. Εδώ εργάστηκα για να υποστηρίξω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Οικολογία και την Εφαρμοσμένη Πληροφορική, από εδώ απολύθηκα από τον στρατό, εδώ βρήκα εργασία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε έρευνες σχετικά με το περιβάλλον, εδώ διορίστηκα όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις του ΑΣΕΠ και εδώ εργάζομαι ως καθηγητής στο 4ο ΓΕΛ. Εδώ έφτιαξα και την οικογένειά μου.

Ίδρυσα και συμμετείχα σε πολλές περιβαλλοντικές ομάδες, μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος από παλιά. Ίδρυσα και συμμετείχα σε ομάδες με σπουδαία κοινωνική δράση. Σήμερα, όταν κάνω βόλτα με τα παιδιά μου θλίβομαι για αυτό που αντικρίζω στην πόλη που θεωρώ δικιά μου.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ θέλω να βάλω και εγώ το δικό μου χρώμα σε μια πόλη που κυριαρχεί το μαύρο. Συντάσσομαι με τον Ιάσονα Αποστολάκη για να χρωματίσουμε την πόλη. Για να μπορώ να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια.