Στις 26 Μαΐου δηλώνουμε παρών και όλοι Μαζί γυρίζουμε σελίδα στον Δήμο Βόλου

Στις 26 Μαΐου δηλώνουμε παρών και όλοι Μαζί γυρίζουμε σελίδα στον Δήμο Βόλου

Του Αλέξανδρου Παπαπέτρου

Δυόμιση χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξης μας «Μαζί για το Βόλο» και η πρώτη εκλογική μάχη απέχει σχεδόν 20 ημέρες.
Είκοσι ημέρες που θα κρίνουν αν ο Δήμος μας θα οδηγηθεί σε μία νέα εποχή ή θα παραμείνει προσκολλημένος σε λογικές που ουδέποτε είχαν ξαναεμφανιστεί στην περιοχή.
Είκοσι ημέρες που θα κρίνουν εάν θα μπορούμε να συζητήσουμε την επόμενη μέρα δημοκρατικά με τους συμπολίτες μας για τα προβλήματα που μας απασχολούν ή η άλλη πλευρά θα φιμώνει κάθε φωνή που δεν της είναι αρεστή.

Στην παράταξή μας έχουμε μάθει να συζητάμε και αυτό το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως όλο αυτό το διάστημα. Δε γεννηθήκαμε χθες για να ζητήσουμε αύριο την ψήφο των πολιτών και θα είμαστε και την επόμενη μέρα εκεί για να υπερασπιστούμε τα πιστεύω μας.
Έξω από στενά κομματικά πλαίσια απευθυνθήκαμε στην κοινωνία και συνδιαμορφώσαμε προγραμματικές θέσεις για τις οποίες είμαστε περήφανοι. Φιλοδοξούμε να καλύψουμε κάθε κενό που μπορεί να δημιουργείται στο μέλλον, γνωρίζοντας πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες του Δήμου Βόλου θα έρθουν κοντά μας να μας γνωρίσουν και στο τέλος θα μας επιλέξουν. Οι πολίτες που 5 χρόνια τώρα κάνουν υπομονή και ανέχονται την κακή οικονομική διαχείριση του Δήμου, τις συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις, τα παρατημένα σχολεία μας, τις διαλυμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, τις παρατημένες γειτονιές και κοινότητες, την έλλειψη σχεδίου για τα επόμενα χρόνια, αλλά κυρίως όλες αυτές τις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που έχουν κάνει τον Βόλο γνωστό στο πανελλήνιο για λάθος λόγο.

Η γενιά στην οποία ανήκω υπέστη μέσα στα χρόνια της κρίσης τις χειρότερες μεταβολές. Ανεργία, έλλειψη δικαιωμάτων, μείωση μισθών κ.τ.λ. είναι λίγα από αυτά που αντιμετωπίσαμε 9 χρόνια τώρα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ξέφυγε από την κρίση, αφού μέχρι και το 2015 οι κρατικές επιχορηγήσεις ήταν μειωμένες. Η επόμενη μέρα έχει ένα πεδίο δράσης που πρέπει να αδράξουμε των ευκαιριών και η γενιά της κρίσης (όπως μας έχουν χαρακτηρίσει) πρέπει να δώσει το σύνθημα της αλλαγής νοοτροπίας, ώστε να μη ξαναφτάσουμε στις ίδιες καταστάσεις.
Πιο ώριμη από ποτέ με ομαδική δουλειά, συνεργασία, γνώση, εξωστρέφεια, θετική διάθεση και με επικεφαλής τον Ιάσονα Αποστολάκη θα χρωματίσουμε την πόλη και θα διώξουμε μακριά κάθε μαύρο σύννεφο που πλανάται πάνω από τον Δήμο μας.
Και θα τα καταφέρουμε γιατί εκπροσωπούμε εσάς!

Είμαστε οι πολίτες που θα δημιουργήσουμε έναν νέο Δήμο με βάση τη συμμετοχική Δημοκρατία. Είμαστε οι πολίτες που θα επαναφέρουμε τον διάλογο στην πόλη. Είμαστε οι πολίτες που θα στηρίξουμε τις περιφερειακές συνοικίες και τα χωριά. Είμαστε οι πολίτες που θα προστατεύσουμε τους αδύναμους και τις ευπαθείς ομάδες.
Είμαστε αυτοί που θα ενώσουμε τους πολίτες σε κοινά όνειρα, γιατί τα όνειρα μάς ενώνουν στη ζωή. «Μαζί για το Βόλο» με τον Ιάσωνα Αποστολάκη να χρωματίσουμε τα κοινά μας όνειρα!

πηγή: e-thessalia.gr

Μοιραστείτε το!